Нов грандиозен скандал се разрази около Кристиано Роналдо, Капитанът на европейския шампион е станал обект на хомофобски скандирания при победата на Португалия срещу Унгария с 3:0 в Будапеща, съобщава Deportes Cuarto.

Унгарските фенове на „Пушкаш Арена“ се заядоха с Роналдо още с излизането му на терена на загрявката, а по време на мача при всяко негово докосване го освиркваха. Благодарение на разхлабените мерки срещу коронавируса, трибуните на стадиона бяха препълнени и трябва да се отбележи, че не всички унгарски привърженици се държаха неуважително към португалската звезда.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Според португалското издание ултрасите на Унгария са скандирали „Кристиано хомосексуалист, хомосексуалист...“, а Роналдо не обърна внимание. Любопитното е, че това се случи в деня, в който унгарският парламент прие с мнозинство от 157 гласа „За“ срещу само един „Против“ закон, който забранява споменаването на хомосексуализма в колежите. Тази новина предизвика полемика в страната и феновете показаха мнението си по въпроса.

В следващия кръг от група "B" Португалия играе срещу Германия на „Алианц Арена“, а унгарците посрещат световния шампион Франция на „Пушкаш Арена“.