Повече фенове в сравнение с първоначално планираната бройка ще бъдат допускани на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам за мачовете от Европейското първенство по футбол, които ще се играят там.

Нидерландската кралска футболна федерация (КНВБ) обяви, че на трибуните ще присъстват по 16 000 зрители.

Амстердам е домакин на четири мача на турнира, който ще се проведе в цяла Европа - три в предварителната група и един от осминафиналите.

Предварителните планове бяха в столицата на Нидерландия да присъстват по 12 хиляди човека. Сега обаче бройката е увеличена с още 4 хиляди до една трета от общия капацитет след решение на Министерския съвет на страната и след това писмото е изпратено до федерацията.

"През април стана ясно, че стадионът може да бъде запълнен на 25 процента или една четвърт от капацитета му. Но въз основа на резултатите от различните проучвания, епидемиологичната ситуация през юни и намаляването на ангажираността на медицинските заведения и отслабването на мерките, беше взето решение “Йохан Кройф Арена” да бъде запълнен на 30 процента”, се казва в изявлението на КНВБ.

"Фантастично е, че ситуацията с коронавируса изглежда под по-сериозен контрол, а също така е все повече и повече възможно да се допускат зрители", добави Гейс де Йонг- директор на организационния комитет за мачовете в Амстердам. "Радваме се, че можем да направим повече фенове щастливи. Работихме здраво с всички държавни институции, с общината на Амстердам и с други партньори”, добави той и уточни, че заедно с УЕФА ще потърсят най-добрия начин, за да разпределят новата порция билети, която е достъпна за продажба.