ГРУПА „А“ – ТУК! ТВ ПРОГРАМА – ТУК!

Европейското първенство по футбол стартира днес и ще продължи цял месец – до 11 юли. Агенция БЛИЦ предлага на своите читатели своята страница, в която ще откриете всичко за шампионата – пълна статистика на отборите, портрети на всички футболисти с подробни данни за тях, телевизионната програма, програма и класирания в отделните групи, стадионите, съдиите и история на европейските първенства. Всичко това спортният отдел го направи заради вас, феновете на най-популярната игра!

Началото ще бъде дадено в 22:00 часа наше време с мача от група "А" ТурцияИталия в Рим. Статистиката е изцяло в полза на „адзурите“. Срещу южните ни съседи те са изиграли 10 мача, имат 7 победи, 3 равенства и нито една загуба.

На голямо първенство двата отбора са се срещали само веднъж – на Евро 2000, когато Италия спечели трудно с 2:1.

Последната среща между днешните съперници е контролата, изиграна на 15 ноември 2006 година в Бергамо. Тогава приятелският мач приключи без победител – 1:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Италия е сочен за фаворит тази вечер не само заради факта, че срещата ще се състои в Рим. Селекционерът Роберто Манчини изгради качествен състав, който вече 27 мача няма загуба. От началото на 2021 година Италия няма допуснат гол. Последното попадение, влязло в тяхната врата, е през октомври миналата година – 1:1 с Нидерландия.

Часове преди началото на Евро 2020 Италия остана без капитана на Рома Лоренцо Пелегрини, който беше заменен в разширения състав от Гаетано Кастроволи (Фиорентина). Стефано Сенси (Интер) отпадна от първенството заради контузия, а халфът на ПСЖ Марко Варети не е напълно здрав и на 99% няма да играе тази вечер срещу Турция.

Турция също се представя силно от началото на 2021 година. Селекцията на Шенол Гюнеш няма загуба, а победите над Нидерландия с 4:2 и над Норвегия с 3:0 респектират. Имаше обаче и изненадващо равенство 3:3 с Латвия в световна квалификация.



TurkeyГрупа „А“, 22:00 часаItaly
Турция – Италия
Рим, стадио „Олимпико“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)



Вероятни състави
ТУРЦИЯ: Чакър, Челик, Демирал, Сьоюнджю, Мереш, Йокушлу, Туфан, Караман, Ядъджъ, Чалханоглу, Б. Йълмаз.
ИТАЛИЯ: Донарума, Флоренци, Бонучи, Киелини, Спинацола, Жоржиньо, Барела, Локатели, Берарди, Инсиние, Имобиле.