Звездата на европейския шампион Португалия Кристиано Роналдо обеща, че той и съотборниците му ще играят за победа във всеки един мач от Евро 2020, на което ще защитават титлата си. Нападателят на Ювентус очаква своето пето европейско първенство с голям ентусиазъм.

"Чакам това първенство, сякаш ми е първото. Чувствам се толкова мотивиран или по-мотивиран, отколкото през 2004 г. на първото си европейско първенство", каза 36-годишният футболист пред списание "360".

"Ние сме защитаващите титлата си и отново сме сред претендентите за трофея. Няма смисъл да обещаваме купа или да правим прогнози. Това, което мога да обещая, е, че ще играем във всеки мач, за да спечелим", добави капитанът на "мореплавателите".

Португалия започва в група "F" срещу сочения за аутсайдер тим на Унгария в Будапеща идния вторник. Четири дни по-късно Германия бъде противник на "мореплавателите" в Мюнхен, а след това те ще се изправят срещу световния шампион Франция в Будапеща на 23 юни.

"Това са противниците, срещу които сме предизвикани да играем. Уважаваме всички отбори. Няма лесни мачове", завърши звездата на европейския шампион.