Европейското първенство по футбол тече с пълна сила, а емоциите около него обединяват всички привърженици на спорта пред малките екрани и на 12 стадиона в Европа. Турнирът започна с инцидента на датския футболист Кристиан Ериксен, който колабира на терена и едва не загуби живота си по време на първия мач на Дания срещу Финланция (0:1).

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Още няма официална информация, знае се, че Ериксен получи инфаркт по време на мача. Появиха се теории на конспирациите, че се е ваксинирал и това е една от причините. От Интер официално отрекоха информацията, че той е имунизиран, така че тази информация категорично отпада", каза спортният журналист Веселин Коларов в студиото на "България сутрин".

Според него случилото се може да е следствие на натоварената програма през този сезон.

"Тя е много сгъстена заради миналогодишното първенство, което беше прекъснато и не се игра футбол повече от месец заради пандемията. Важното е, че Ериксен вече е добре. Оттук насетне той ще живее с вграден дефибрилатор, който ще има директна връзка с медик, ако нещо се случи с 29-годишния футболист. Сигурното е, че няма да продължи кариерата си в Италия, където е забранено спортисти със сърдечни проблеми да се състезават", допълни Коларов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че датският футболист не е единственият, който има подобни проблеми на Евро 2020.

"Защитникът на Холандия Дейли Блинд също играе с вграден дефибрилатор. Той имаше сериозни проблеми преди няколко години. Прие много емоционално случката с Ериксен", коментира още журналистът.

По думите му Европейското първенство до този момент се развива по план, но в някои отбори се вижда умората.

"Станахме свидетели на доста хубави мачове. В събота Германия победи Португалия в най-хубавия мач. Отново станахме свидетели на автоголове, португалците си забиха два. До този момент на Евро 2020 има цели пет автогола, което е абсолютен рекорд", каза още Веселин Коларов.

Най-голямото разочарование за него е отборът на Турция, а личен фаворит - Италия.

"Те играят много приятен футбол. Неслучайно постигнаха три победи в груповата фаза. "Адзурите" се намират в серия от 30 поредни мача във всички турнири без загуба, което е изравнен рекорд от 30-те години на миналия век. Тогава беше постигнат под ръководството на легендарния селекционер Поцо, който спечели две световни титли", добави той.