Голямата звезда на Украйна Андрий Ярмоленко ще дари премията си за участие на Европейското първенство за благотворителност. Той ще подпомогне болни и нуждаещи се деца. Това обяви агентът на офанзивния футболист Вадим Шаблий. 

Импресариото разкри, че нападателят на Украйна е взел това решение още преди началото на надпреварата и допълни, че двамата с Ярмоленко ще следят за правилното разпределение на парите. 

"Ярмоленко взе това решение много преди началото на европейското първенство. Всички бонуси, които той ще получи за представянето си във финалния кръг на Европейското първенство, ще бъдат разпределени в помощ на болни и нуждаещи се деца".

"В същото време с Андрий заедно ще контролираме разхода на средства в тази благотворителна фондация. Вярвам, че цялата държава трябва да знае за такъв акт на лидера на украинския национален отбор", каза Шаблий пред украинските медии.

Андрий Ярмоленко е един от футболистите с най-голяма заслуга Украйна да се класира на 1/4-финалите на Европейското първенство, като до момента има два гола и две асистенции в четири мача.