Фенове на националния отбор на Дания разказаха ужасните си преживявания по време на полуфинала на Евро 2020 в Лондон. Както е известно, „трите лъва“ победиха „червения динамит“ с 2:1 след продължения и скандална дузпа в полза на англичаните, която Кайсер Шмайхел спаси, но Хари Кейн вкара при добавката.

„Един английски фен освирка нашия деветгодишен син директно в лицето. Бяхме нарисували датския флаг на лицето на детето, което носеше също викингски шлем и фланелка на дания. Наложи се спешно да изтрием боята и да го прикрием с други дрехи, за да спрем насилието. Напълно съм потресен от поведението на някои английски фенове, особено във връзка с отношението им към децата“, разказа датчанинът Имаан Мадсен пред „Гардиън“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Носех датското знаме и те се опитаха да ми го вземат. Аз се преборих с тях и го запазих. Казах им да ме оставят на мира, а те започнаха да ме скубят за косата. Не мога да повярвам, че това се случи. Беше много страшно“, допълва Жанет Йоргенсен.

„Како цяло беше ужасно и имахме чувството, че сме попаднали по средата на бойни действия и само въпрос на време да ни нападнат. Видяхме с очите си как английски фенове плюеха в лицата на децата с екипи на Дания“, обяви датчанинът Алан Нилсен.