Отпадането на световния шампион Франция на осминафиналите на Евро 2020 от Швейцария след дузпи предизвика скандал не само между играчите, но и по трибуните на „Арена Национала“ в Букурещ между техните родители.

На терена Адриен Рабио и Пол Погба са се разменили обиди, след като халфът на Ювентус е изразил недоволството си от липсата на усилия в защита от страна на играча на Манчестър Юнайтед. Играта в отбрана е станала повод и за скандал между Рафаел Варан от Реал (Мадрид) и Бенжамен Павар от Байерн. Отделно Павар от своя страна също е критикувал остро Погба, че не играе в защита и в това отношение е получил подкрепа от Варан.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Освен това радио „RMC Sport“ разкри, че размяна на остри думи е имало и на трибуните между родителите на френските национали. Основният скандал е бил между Вероник Рабио (на снимката вдясно), майката на Адриен, и роднините на Погба. Двете фамилии са си разменили обиди след изравнителния гол на Швейцария за 3:3 в последната минута на редовното време. Вероник Рабио е обвинила Пол Погба за попадението, тъй като е загубил топката и това е довело до атаката на швейцарците.

След края на редовните 90 минути Вероник Рабио е поискала от бащата на Килиан Мбапе да каже на сина си да не играе толкова егоистично. След дузпите тя е направила коментар пред няколко журналисти за начина, по който звездата на „петлите“ е изпълнил своя удар от бялата точка.

„Унизително е как играч на такова ниво ритна топката. Удари я прекалено леко. Надявам се, че ще го критикуваш във вестника“, обявила майката на Рабио пред Себастиан Тараго от „Екип“.

Това е чуто от майката на Мбапе, която е започнала да обижда майката на Рабио. Така в рамките на 20 минути Вероник е влязла в скандал със семействата на няколко играчи. Фамилиите на другите френски национали са станали свидетели на грозните сцени и са останали шокирани от поведението на майката на Рабио.

Предполага се, че нейното поведение е било продиктувано от реакцията на роднините на Пол Погба, които в началото бурно и негативно се реагирали на грешките на Адриен Рабио и се е наложило да бъдат укротявани с намеса на стюардите.