Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд изказа възхищението си от своите футболисти, въпреки загубата от Англия с 1:2 на полуфиналите на Евро 2020. Той не пропусна да изтъкне и ролята на съдийството за крайния резултат, визирайки най-вече положението с дузпата в продълженията. 

“Момчетата направиха толкова много на европейското първенство. Те са невероятни и играят великолепен футбол. Атакувахме, вкарвахме голове и показахме колко сме силни. Момчетата дадоха всичко от себе си както на терена, така и извън него. Разбира се, че сега сме разочаровани, защото бяхме на една крачка от финала, но някои обстоятелства ни попречиха да я направим”, коментира Хюлманд. 

“Много неща се оказаха срещу нас. Изгледах повторение на ситуацията с дузпата. Доста тънък момент. Немалко време на терена имаше едновременно две топки. В продължение на пет секунди преди изобщо Стърлинг да стигне до наказателното поле, сигнализирах на страничния съдия за втората топка. В други моменти от мача той (съдията - б.р.) действаше много по-бързо. А за самата дузпа - не видях такава. Много е тежко да загубиш по такъв несправедлив начин. Жал ми е за футболистите”, каза още датският треньор.