УЕФА наложи глоба от 30 000 евро на Футболната асоциация на Англия заради използването от феновете на лазерно фенерче срещу вратаря на Дания Каспер Шмайхел, както и за освиркване на химна на съперника и използване на фойерверки по време на полуфинала на Евро 2020.

Както е известно, „трите лъва“ победиха „червения динамит“ с 2:1 след спорна дузпа в продълженията, която Шмайхел първоначално спаси, но Хари Кейн беше точен при добавката. Именно преди 11-метровия наказателен удар фен се опита да заслепи вратаря на Дания.

УЕФА започна дисциплинарната процедура срещу Англия в четвъртък, след като телевизионните кадри доказаха употребата на лазерното фенерче. Освен това като утежнение на санкцията послужи и фактът, че освен датския химн е бил освиркан и германският преди осминафинала седмица по-рано.

Утре от 22:00 часа на „Уембли“ „трите лъва“ ще опитат да спечелят европейската титла за първи път в историята си. Англичаните се изправят срещу Италия. Англия няма спечелен голям турнир от Мондиал`66.

Както е известно, вчера европейската футболна централа наложи сериозно наказание на Унгария заради дискриминационно поведение на феновете. Маджарите бяха глобени със 100 000 евро и три мача без публика, като едната среща за момента е условно.