Английска футболна фенка беше уволнена, тъй като е била на стадион „Уембли“ при победата на „трите лъва“ над Дания с 2:1 след продължения на полуфиналите на Евро 2020.

37-годишната Нина Фаруки (с очилата) загубила работата си, след като беше показана по телевизията на трибуните на стадиона. Причината за уволнението ѝ е свързано с факта, че през деня тя не отишла в службата заради заболяване.

Самата Фаруки се озовала на „Уембли“ по щастливо стечение на обстоятелствата. Нейна приятелка спечелила билетите и я поканила на мача. Затова 37-годишната жителка на Брадфорд преценила, че шефът ѝ няма да я пусне от работа в последния момент и обявила, че е болна.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Впоследствие тя със задоволство се качила на влака от Лийдс до Лондон, за да се наслади на живо на историческия момент – класирането на Англия на финала на европейското първенство. На следващия ден обаче радостта ѝ била помрачена от обаждането на нейния шеф, която я уведомил за уволнението.

„Казаха, че са ме видели по телевизията. Обясних им честно какво се е случило, но те не проявиха разбиране. Невероятен малшанс за мен, че от 60 000 зрители камерите са показали мен и моята приятелка. Цялата държава ни е видяла. Съжалявам, че загубих работата си, но от друга страна щях да се ядосвам за пропуснатия шанс да видя историческата победа. Бих го направила отново. Футболът е моят живот“, призна Нина Фаруки пред „Дейли Телеграф“.