Кошмарната новина се потвърди и десният бек на Англия Трент Александър-Арнолд ще пропусне Европейското първенство от 11 юни до 11 юли.

22-годипният защитник получи разтежение в бедрото при успеха на „трите лъва” над Австрия в контрола с 1:0, играна в Мидълзбро. Бранителят на Ливърпул се контузи в заключителните минути на срещата и напусна „Ривърсайд” с помощта на членове от медицинския екип на тима, а скенер в четвъртък потвърди травмата му. Той е получил мускулен проблем в квадрицепса, който го изважда от състава на Гарет Саутгейт за шампионата на Стария континент, тъй като лечението му ще продължи между четири и шест седмици.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Засега селекционерът Саутгейт не обявил ще повика на мястото на десния защитник преди неделната контрола срещу Румъния, която отново ще се играе на „Ривърсайд”. Една от дискусионните точки при обявяването на състава на "трите лъва" за Европейското бе включването на четирима десни защитници, а след отпадането на Александър-Арнолд на тази позиция остават Киърън Трипиър, койтоспечели Ла Лига с Атлетико (Мадрид), Кайл Уокър от шампиона във Висшата лига Манчестър Сити и Рийс Джеймс, триумфирал с Челси в Шампионската лига.

Джордан Хендерсън и Хари Магуайър продължават да лекуват травми, получени в хода на сезона и се подготвят да са на линия за шампионата. Първият мач на Англия на Европейското е на 13 юни срещу Хърватия на „Уембли”.