Нападателят на Швеция Деян Кулушевски е дал положителен тест за коронавирус и със сигурност ще пропусне старта на Евро 2020 за тима срещу Испания на 14 юни,  по-късно стана ясно, че и Матиас Сванберг от друг италиански клуб Болоня също е дал позитивна проба за COVID. Испанците също имат такъв проблем, след като Серхио Бускетс се оказа заразен и е в изолация, а отборът тренира по специална програма.

“Той се е заразил по време на почивката си. Почти не е контактувал с другите играчи и имаме надежди, че не е заразил никой от тях. Идентифицирали сме тези, които са били най-близо до него и те нямат симптоми. Днес има тестове и скоро ще знаем”, коментира докторът шведския отбор Андерс Валентин за Кулушевски, който ще е под карантина за период от седем дни. Контактувалите с него играчи засега няма да бъдат изолирани, но всички ще се подложат на нови тестове след три дни.

Селекционерътна тима Яне Андерсон заяви, че няма да вика нови играчи на мястото на двамата, като се надява те да бъдат на разположение след първия мач срещу Испания в Севиля идния понеделник.