Влакче на ужасите предизвика вълна от недоволство на шведските национали срещу селекционера им Яне Андерсон. Треньорът завел отбора на лунапарк, намиращ се близо до Гьотеборг, и ги накарал да се качат на въпросното влакче. Идеята на наставника била, че така играчите ще изкарат всякакви негативни емоции от себе си. Той обаче предпочел блъскащите  се колички…

След возенето повечето футболисти настръхнали срещу селекционера, твърдейки че психиката им е тотално разбита, пише "Афтон-бладет".

"Това е най-големият кошмар в живота ми. Няма да има втори път", призна един от звездите на Швеция Деян Кулушевски, който е футболист на италианския гранд Ювентус.  

"Повечето от нас не могат да спят нормално оттогава. Не знам къде ще са ни главите срещу Украйна", добави друг недоволен - Емил Форсберг.

Явно футболистите на преживели голям шок на влакчето на ужасите, след като се наложило психологът на тима да се заеме с проблема. Даниел Еквал провел индивидуални сеанси с всички с идеята на ги успокои.

Яне Андерсон подмина темата на пресконференцията и се концентрира само върху осминафинала в Украйна, който започва в 22 часа тази вечер.