Българската федерация по бейзбол продължава да развива най-важната си инициатива - развитието и поддържането на детско-юношеските школи на клубовете.

За целта днес от 11:00 часа на бейзболния стадион до ТУ в София ще се проведе последният деткси турнир на открито в столицата за 2017 г. Участие са потвърдили близо 70 малчугани, които ще представляват 5 клуба: софийските Академици, Атлетик, Блус и Лъвове, както и дупнишките Койоти.

През годината успешно се проведоха 5 такива надпревари, по време на които децата под наблюдението и наставлението на лицензирани треньори се разделят на отбори и се състезават за приятни награди и изненади. Ръкавици, бати, топки и допълнителна екипировка се предоставят от клубовете, а десетки родители и любители на играта присъстват, за да подкрепят малките.

Заповядайте и станете част от надпреварите и забавленията с детските турнири по бейзбол и софтбол, призоваха от родната федерация. Всяко дете е добре дошло да се включи в надпреварите, а за всеки любопитен или изразил желание да се запознае с правилата на бейзбола и софтбола - ще има безплатни демонстрации.