Вратарят на Палмейрас Фернандо Прас преживя фенска атака. Инцидентът стана на летище в Аржентина след загубата на “тимао” с 0:1 като гост на аржентинския Тигре в мач от груповата фаза на турнира Копа Либертадорес. Стражът е получил удар в главата, но няма сериозни наранявания.

Запалянковците на един от най-популярните отбори в Бразилия се срещнали с футболистите на летището, по време на проверката на багажа и документите преди полета за Сао Пауло. По Фернандо Прас са били хвърлени стъклени бутилки и чаши.

Ултрасите на клуба са едни от най-дивите в Бразилия. През ноември миналата година след равния мач с Ботафого (2:2) те предизвикаха ексцесии. На другата сутрин след мача на стените на официалния магазин на клуба се появиха надписи със заплахи по адрес на клубния президент Арналдо Тироне.

"Тироне, аз ще те убия", "Ти ще умреш, Тироне" - тези надписи се появиха на фасадата на сградата и на вратата на клубния магазин. Запалянковците не простиха и на футболистите, наричайки ги "посредствени".