Босът на Ферари Лука ди Монтедземоло информира, че Фелипе Маса ще трябва да направи всичко възможно, за да помогне на съотборника си Фернандо Алонсо да спечели световната титла в оставащите четири старта от сезон 2010.

След двете поредни победи на испанския пилот - в Италия и Сингапур, испанецът се озова само на 11 точки зад лидера Марк Уебър и в Маранело са убедени, че Маса може да изиграе ключова роля за спечелването на титлата.

Още по време на Гран При на Германия, преди повече от два месеца, на бразилеца му бе наредено по радиото да пусне съотборника си, за да спечели Алонсо по-късно състезанието. Разрази се голям скандал за нерегламентирани отборни заповеди, но италианците се отърваха без отнемане на точки и бяха наказани само с финансова глоба.

"Искам от Фелипе Маса да открадне максимален брой точки в оставащите четири състезания от съперниците на Фернандо Алонсо. В Сингапур той имаше много лош късмет, но се постара максимално и от последно място влезе в зоната на точките. Тези, които се състезават за Ферари, не го правят за себе си, а за цветовете на Скудерия", заяви Ди Монтедземоло.

"Решението да се фокусираме над Фернандо се оказа правилно. Той е изключително силен пилот, който успя да се впише във Ферари още от първия ден, въпреки съмненията на някои хора. Шампионатът се развива много необичайно. Ние спечелихме първото състезание, после се появиха проблемите ни с болида. Последва възраждане у дома на "Монца" и затвърждаване на амбициите ни за титлата в Сингапур. Мисля си за едно нещо, за което всички ще си спомните. Ако изключим 2005 г., от 1997 г. насам във Ферари или печелим титлата, или я губим в последното състезание. Очаквам това да се повтори и през сезон 2010 и битката да продължи до финала в Абу Даби", завърши италианецът.