Бордът на директорите на Ферари се събира днес на среща, на която ще решава за бъдещето на тима във Формула 1. Сбирката е продиктувана от решението на ФИА да въведе доброволен бюджетен таван от 40 милиона паунда от 2010 година.

Президентът на "Черните кончета" Лука ди Монтедземоло и Макс Мозли влязоха в конфликт за спорното правило, като британецът дори обяви, че спортът може да оцелее и без италианската марка. Ферари е единственият тим, който се състезава във Формула 1 от началото на организираната верига от състезания през 1950 година.

В същото време шефът на отбора Стефано Доменикали призна, че ще преразгледа позицията си на шеф на тима, ако това би помогнало на отбора да излезе от настоящата си криза. Въпреки техническите подобрения за Барселона само Уилямс, Торо Росо и Форс Индия са по-ниско от Ферари в шампионата при конструкторите за тази година. Междувременно базираният в Маранело тим имаше нови стратегически грешки и проблеми с надеждността.

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун загатна в Барселона, че проблемите се коренят в новото ръководство на отбора. "Мисля, че след като Жан Тод си тръгна, се върнахме към времената преди да дойде той", сподели Екълстоун. /БЛИЦ