Двукратният световен шампион Себастиан Фетел от тима на Ред Бул няма да бъде наказан за неприличните жестове, които отправи по адрес на пилота на HRT Нараин Картикеян по време на Гран при на Малайзия.

Двамата се сблъскаха в 48-ата обиколка на състезанието, когато Фетел извършваше изпреварване. Това доведе до спукване на задна лява гума и германецът трябваше да направи извънредно спиране в бокса, което му попречи да финишира поне четвърти. Тогава Картикеян беше наказан с 20 секунди и пратен на последно място в класирането.

Часове след края на състезанието на „Сепанг” и след обидните коментари на Фетел по адрес на Картикеян се появиха и клипове от болида на Ред Бул, в които световният шампион размахва среден пръст по посока на преминаващия отстрани индиец.

Според говорител на ФИА поведението на пилотите в дадено състезание и санкциите, които могат да им се наложат, са част от компетенциите на стюардите на надпреварата. В такъв случай щом те не са наказали Фетел, няма да последват други санкции за германеца.