Кръг преди финала на сезона във Формула 1 не спират спекулациите около бъдещия шампион и възможността пилотите на един отбор да си помогнат. Себастиан Фетел обяви, че е готов да подари титлата на съотборника си Марк Уебър.

Към момента Фернандо Алонсо (Ферари) води с 246 точки, а го следват Уебър и Фетел съответно с 238 и 231. Люис Хамилтън изостава на 24 точки от лидера, но също има теоретични шансове за краен успех. Името на шампиона ще стане ясно в неделя след Гран При на Абу даби.

”Фаворити за титлата според мен са Марк и Фернандо. Аз просто ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Все пак моите шансове зависят от техните позициите", каза Фетел. Запитан дали е готов да пусне Уебър пред себе си, Фетел отговори: "Мисля, че е пределно ясно".

"Има много неща, които трябва да направим. Преди всичко да подготвим колата за квалификацията, а след това и за състезанието. Задачата ни е ясна. Болидът ни има необходимата скорост през целия сезон. Определено обаче това не бе най-лесната година за мен", добави младият състезател./БЛИЦ