Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел изпадна в еуфория миг след преминаването на старт-финалната линия, когато постави най-доброто време в днешната квалификация за Гран При на Китай. Младият германец спечели първия пол-позишън за своя отбор, като остави зад себе си двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Утре Фетел стартира пръв на пистата в Шанхай от 10:00 часа.

Германецът призна, че квалификацията не е минала толкова добре за него, след като е бил ограничен от проблем в колата до една бърза обиколка за всяка от фазите на квалификацията.

"Изключително съм доволен и щастлив. Невероятно е. Имах възможност да направя само по една бърза обиколка в трите фази заради проблем в колата. Днес бяхме много бързи, но при само една възможност за класиране напред, дори и малка грешка или отваряне повече на един завой, можеше да ме прати в дъното на класирането", призна Фетел.

"Радвам се за всички в отбора, те работиха цяла нощ, но всяка минута от труда им си струваше. Доволен съм, че Фернандо Алонсо няма да разполага със системата КЕРС в колата си, защото правата след старта е много дълга и много трудно щях да го задържа. Състезанието е много дълго и тежко за пилотите и техниката, така че всичко може да се случи. Надявам се да се възползвам от добрата стартова позиция и да запиша максимален брой точки", завърши германецът.