Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел е доволен от класирането си в квалификацията за испанската Гран При. Германецът продължава с отличното си представяне и продължава да е единственият, който се е класирал в Топ 3 във всяка една квалификация от началото на сезона.

"Имаме много силна кола, а и този уикенд тя се представя особено добре и аз съм много доволен от този факт. По време на първото ми излизане във втората фаза на квалификацията се почувствах много удобно в автомобила, а вторият път времето ми бе добро, но явно не достатъчно, за да победя Дженсън днес. Исках да взема полпозишъна, но в последната минута той ми го отне", обясни Фетел веднага след края на квалификацията.

Въпреки, че не успя да вземе първата позиция, изоставайки с по-малко от една десета от секундата, германецът бе благодарен на отбора си за работата, която е свършил досега.

"Втората позиция е чудесна. Първа редица, а и особено след като постигнахме сериозен прогрес от вчера, когато мисля, че бяхме изправени пред известни трудности с баланса на колата. Положението, в което се намирахме през зимата тук е доста различно от това, в което се намираме сега. Затова трябваше да оправим това, а и направихме още някои промени по автомобила днес сутринта, които очевидно дават добър резултат, така че аз съм доволен и радостен от това", каза още Фетел, цитиран от clubf1.

"Трябваше ни само едно излизане в първата фаза на квалификацията с твърдите гуми и едно излизане във втората част с меките, с които трябваше да сме по-бързи, но аз направих грешка в последния сектор. Въпреки това обаче свършихме страхотна работа. Комплименти към целия екип, който имаше няколко дълги нощи, без много сън", завърши Фетел. /БЛИЦ