Двукратният световен шампион с Ред Бул Себастиан Фетел даде най-добро време в сутрешната сесия от днешните тестове на домашната писта на Ферари “Муджело”. Германецът завъртя най-бързата обиколка преди обяд за време от 1:21:267 минута. Втори остана пилотът на Лотус Ромен Грожан, който изостана от Фетел на 67 хилядни.

Двукратният световен шампион с Рено и настоящ пилот на Ферари Фернандо Алонсо записа трети резултат, след като остана на 97 хилядни от Фетел. Като цяло денят обаче не беше благоприятен за Скудерията, след като малко след началото на сутрешната сесия Алонсо излезе от завой №12 и се заби в предпазната стена.

Даниел Рикардо с Торо Росо и Серхио Перес със Заубер се на четвърта и пета позиция, но бяха по-бавни с близо секунда от лидерите – съответно 0,876 и 0,962 секунди.

Пол ди Реста с Форс Индия завърши шести с изоставане от 1,804 секунди от Фетел, а Хейки Ковалайнен с Кетъръм и Оливър Търви с Макларън се наредиха на седмо и осмо място. На девета позиция на повече от 2,750 след най-доброто време завърши Нико Росберг с Медцедес, а 10-и остана Тимо Глок с Маруся на 3,043 секунди.

Пастор Малдонадо измина едва 4 обиколки на пистата заради проблем с електрониката на неговия Уилямс. Той записа най-бавното време и изостана на 10,502 секунди от времето на Фетел.