Германският пилот на “Ред Бул” Себастиан Фетел бе изключително щастлив след извоювания полпозишън преди Гран при на Бахрейн. Сезонът се подновява утре, като състезанието на пистата “Шахир” е от 14:00 часа българско време.

"Ако трябва да съм напълно честен, ще призная, че петък беше адски лош ден за нас. Вчера не се получаваше нищо от това, което искахме да видим и да постигнем. Нощта беше много дълга за Ред Бул. Най-вече за механиците в екипа, които нямаха възможност да мигнат дори за 5 минути. Въпреки това тази сутрин те бяха достатъчно способни и готови да дадат най-доброто от себе си за официалната квалификация. Този полпозишън е огромна изненада за всички нас. След зимните тестове нито един отбор нямаше как да знае къде се намира в работата си. Но днешната квалификация показа за какво става въпрос. Виждам, че има четири отбора, които са работили много добре и са адски близо един до друг. Ние имаме отлична кола, но трябва да направим така, че всичко да работи добре, за да можем да я покажем. Много, много съм щастлив от тази първа позиция. Всички от отбора се вложиха максимално в работата през зимата и резултатът се вижда", каза Фетел на пресконференцията след квалификацията.

"Разбира се, имам огромното желание да завърша утрешното състезание на позицията, от която ще стартирам. Но в този момент бих си пожелал само надпреварата да е спокойна и да нямаме проблеми. Първото състезание за Гран при от сезона е много важно от всяка гледна точка, а гумите ще изиграят може би най-важна роля за победата", завърши германецът./БЛИЦ