Двукратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че си е спомнил за подвига на легендарния Аертон Сена от 1991 година в Гран При на Бразилия. Легендарният бразилец спечели първата си победа пред родна публика след титанична битка с развалената си скоростна кутия, като стигна до финала само с пета предавка. Вчера пилотът на Ред Бул не успя да триумфира на "Интерлагос", въпреки прекрасния си старт. Второто място след повредата в скоростната кутия обаче също е добър резултат.

"Имах добро усещане преди старта. Успях да направя преднина на преследвачите, но малко по-късно ми се обадиха от бокса със съобщение за проблем със скоростната кутия. Казаха ми да превключвам при по-ниски обороти на втора и трета предавка и да премина на по-слаби настройки на двигателя", заяви Фетел.

"Ситуацията ставаше все по-лоша, използвах по-висока предавка навсякъде по пистата и в този миг дойде сравнението с онова легендарно състезание на Аертон Сена от 1991 година в Бразилия. Не искам да определям повредата с лош късмет. Когато това се случи, нищо вече не е в твоите ръце, но след този невероятен сезон няма да съжалявам за нищо. Със сигурност бих предпочел да спечеля, но честитя победата на Уебър и се радвам за него", каза още германският пилот на Ред Бул.