Световният шампион във Формула 1 с отбора на Ред Бул Себастиан Фетел разказа за представянето си по време на Гран При на Канада в неделя. Германецът финишира четвърти, след като тръгна първи и имаше проблеми по време на самото състезание.

"Неочаквано рязко гумите се влошиха. С един комплект изкарвахме много обиколки и всичко беше наред. Но в последните три или четири обиколки започнах да чувствам лошото им състояние. Задните колела не бяха на желаното ниво за сцепление, което затрудняваше управлението на отбора. Вижте какво се случи в последната обиколка на Фернандо Алонсо", обясни пилотът.

Германецът разказа и за "близката" си среща със "Стената на шампионите". Опитвайки се да изпревари Алонсо , Фетел едва не катастрофира.

"Беше очевидно, че след принудителното спиране бързах много, за да се върна в състезанието. Докоснах леко стената и за мое щастие контактът беше под правилни ъгъл, за да не катастрофирам. Колата само се надраска. Бях изненадан, осъзнавайки какво би могло да се случи. Все едно си казахме "здравей" като се има предвид, че миналата година разбих колата. През следващия сезон ще се опитам да избегна близка среща", продължи той.

Въпреки че финишира на четвърто място от полпозишън, Себастиан Фетел изрази задоволство от уикенда.

"Разбира се, нещата можеха да имат различен завръшек. Но като цяло уикендът премина добре за нас. Подготовката за състезанието и квалификацията вървяха много добре. Да, в надпреварата не бяхме на предела си, но пък станахме свидетели на нова интересна такава със седми различен победител. Мисля, че Хамилтън си заслужи първото място и в това няма съмнение", завърши Фетел.