Победителят в Гран при на Корея Себастиан Фетел заяви, че силния му старт е причина за третия пореден успех. . Германският пилот даде второ най-добро в квалификацията вчера и тръгна зад Марк Уебър, но на старта се пребори с австралиеца и така поведе колоната до финиша. Победата прати пилота на Ред Бул на върха в класирането.

"Фантастично. Много съм щастлив. Състезанието беше страхотно. Стартът беше основополагащ. Не бях сигурен, защото стартирах от мръсната страна, но успях да тръгна добре. Марк малко се подхлъзна и бяхме един до друг, но излязох добре от третия завой. Направихме отлични питстопове. Единствената грешка беше блокирането на предната ми дясна гума в завой 3. Грешката беше моя и накрая на състезанието бях доста притеснен за гумите”, обясни Фетел.

"Трябва да благодаря на момчетата, които работиха неуморно всяка нощ по колата. Направихме още една крачка напред. Надяваме се да продължим така и в следващите състезания. Шампионатът имаше пикове и спадове. Сега сме се фокусирали върху собственото си представяне и да даваме най-добри резултати. В края на годината имаме достатъчно точки, за да не трябва да се притесняваме от другите”, добави германският пилот.