Световният шампион Себастиан Фетел е изключително доволен от перфектното си начало на сезона във Формула 1. В неделя германецът отвя конкуренцията и в Малайзия, а преди това го стори и в Австралия. Така Фетел е с пълен актив от 50 точки след първите две състезания. Германецът обаче изказа притеснения около проблематичната работа на системата КЕРС (системата за регенериране на енергията).

"Само мога да бъда щастлив от двете поредни победи. Ще се опитаме да задържим тази форма за следващото състезание. Две победи от два старта - перфектно. Нямаше как се справим по-добре, но все още ни предстои доста дълъг път до края. Тепърва ще се разпределят много точки", сподели Фетел.

"Здраво стъпил съм на земята. Вече мисля за Китай и как да спечеля и там", каза пилотът на Ред Бул.

Стартът на пистата "Шанхай" е на 17 април.

"Ако трябва да сме честни, нещата не се развиха точно по план на "Сепанг". Върнахме системата КЕРС в болида. Тя ми помогна в квалификацията, но по време на старта отново се появиха проблеми и тя изчезна в един момент. Важното е, че при тръгването КЕРС ми осигури нужната преднина, която се оказа от важно значение преди финала", завърши Фетел. /БЛИЦ