„Мисля, че им подарихме победата. Не съм сигурен, че Далас ни надиграха. В третата част поведохме с добър аванс, след което спряхме да играем в защита. В атака също нещата не се получиха и това ги накара да вярват, че могат да ни обърнат”, недоволстваше треньорът на Лос Анжелис Лейкърс Фил Джаксън след загубата с 94:96 в първия полуфинален плейоф в Западната конференция на НБА.
 
„Ясно е, че Далас може да ни бие, така че трябва да се подобрим”. Това каза на пресконференцията след поражението на Лейсърс с 94:96 суперзвездата на отбора Коби Брайънт.
 
Гардът наниза 36 точки, но в последните секунди изпусна топката при една атака към коша, а със сирената не успя да реализира от тройката, въпреки че се измъкна по отличен начин.
 
„Допуснахме грешки в края. Аз загубих детински топката, Пау също, а когато направиш това в най-важните моменти, е ясно, че те очакват неприятности”, призна звездата на Лейкърс Коби Брайънт, който наниза 36 точки.
 
В Далас обаче не летят из розовите облаци. „Без съмнение това е страхотна победа за нас, но не забравяйте, че и в първата серия те отстъпиха в първата среща, а след това спечелиха 4 мача. Ние трябва да бъдем готови за битка и в следващия двубой”, коментира лидерът на тексасци Дирк Новицки.