Баскетболният Филаделфия 76-ърс има нов собственик. Сделката по продажбата на клуба от НБА на базирана в Ню Йорк групировка, предвождана от Джошуа Харис, е финализирана.
 
По-късно днес ще бъде проведена официална пресконференция, която ще представи новите собственици. По този начин се слага край на управлението на фирмата “Комкаст-Спектейтър”.
 
В групировката на новите собственици влизат още Дейвид Блицър, Арт Врубел и Джейсън Левийн. Левийн е бивш агент на играчи от НБА и има опит като изпълнителен директор на Сакраменто Кингс.
 
“Комкаст-Спектейтър”, оглавявана от Ед Снайдър, откупи Филаделфия 76-ърс от Харълд Кац на 24 април 1996 г. Фирмата притежава хокейния Филаделфия Флайърс и залата “Уелс Фарго Сентър”. По този начин 76-ърс ще се превърнат в наематели на залата след края на локаута в НБА.
 
Списание “Форбс” оцени Филаделфия 76-ърс на 330 милиона долара през тази година. По цена клубът зае 17-о място в НБА, като има договор за телевизионни права с кабелния оператор “Комкаст Спортнет” до 2029 г./БЛИЦ