Дани Бриер се разписа 4:36 минути след началото на продължението и донесе на Филаделфия победата с 4:3 над Ню Джърси Девилс. С този успех Флайърс поведе с 1:0 в полуфиналната серия на Източната Конференция на НХЛ.
 
Бриер можеше да донесе победата на тима си малко по-рано, но негово попадение бе отменено, след като повторенията показаха, че е ритнал шайбата в мрежата. Канадецът се разписа и във втората част.
 
Победното попадение се оказа седмия гол на Бриер от началото на плейофите, а вратарят на Девилс Мартин Бродюр не успя да види шайбата, тъй като пред него беше застанал Джеймс ван Риймсдайк от Флайърс.
 
Риймсдайк и Клод Жиру също вкараха за Филаделфия. Зак Перис, Травис Зейджък и Петър Сикора се разписаха Ню Джърси. Вторият мач от серията е във вторник във Филаделфия.
 
Шейн Доън, Радим Върбата, Антоан Вермет и Мартин Ханзал се отчетоха с по гол и асистенция, а Майк Смит спаси 30 удара при успеха на Финикс Койотс с 5:3 над Нешвил Предатърс. По този начин “койотите” поведоха с 2:0 в полуфиналата серия на Западната Конференция. Третата среща между двата тима е в сряда в Нешвил.
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НХЛ ПРЕЗ ТАЗИ НОЩ
Филаделфия Флайърс – Ню Джърси Девилс 4:3 след прод.
(0:1, 2:1, 1:1, 1:0)
В серията: 1:0 за Филаделфия
 
Финикс Койотс – Нешвил Предатърс 5:3
(1:1, 3:1, 1:1)
В серията: 2:0 за Финикс