Рей Уитни вкара в продължението и донесе на Финикс Койотс победата с 4:3 над Нешвил Предатърс в мач от полуфиналната серия на Западната Конференция на НХЛ. Така “койотите” поведоха с 1:0 в серията.

Уитни прониза вратаря на гостите Пека Рине шест минути преди края на първото продължение. Според предварителните прогнози се очакваше затворен мач между два отбора с подчертано дефанзивна философия, но всъщност срещата беше доста отворена.

Вратарят на Финикс Майк Смит имаше доста повече работа от финландския си колега пред мрежата на Предатърс. Играчите на Нешвил отправиха общо 42 удара по време на двубоя, докато хокеистите на Койотс отговориха с едва 24.

“Койотите”, които спечелиха шест от седемте си мача в плейофите след продължения, откриха резултата чрез Радим Върбата при числено предимство. Гостите изравниха чрез Брандън Айп, но домакините си върнаха аванса чрез Ростислав Клесла в началото на втората част.

Андрей Костицин изравни за Предатърс. Микел Бьодкер даде аванс на Койотс за 3:2, но пет минути преди края Мартин Ерат се разписа при числено предимство и прати мача в продължения. Мач № 2 в серията е в неделя в домакинската зала на Финикс.

Финикс Койотс – Нешвил Предатърс 4:3 след прод.
(1:1, 2:1, 0:1, 1:0)
В серията: 1:0 за Финикс