Флорида ще участва в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада за първи път в последните 12 години, но въпреки това не успя да си осигури титлата в Югоизточната дивизия, след като загуби с 2:4 като гост на Вашингтон. Столичани поведоха в резултата с 3:0 след попадения на Джей Бийгъл, Алекс Овечкин и Брукс Лийч. "Пантерите" намалиха чрез Микаел Самуелсон и Ед Йовановски. Александър Сьомин вкара четвъртия и решаващ гол за Вашингтон в края на двубоя.

Ако Флорида спечели една точка у дома срещу Каролина, ще извоюва първа титла в дивизията в своята клубна история. Пантърс има осем загуби в последните си девет мача, но има осигурено място в плейофите на Източната конференция.

Вашингтон също си осигури място в директните елиминации, след като Бъфало загуби с 1:2 като гост на Филаделфия. Мат Рийд и Марк-Андре Бордон се разписаха за Флайърс, а Вил Лейно бе точен за Сейбърс.

Вратарят Антон Кудобин спаси 44 удара в дебюта си за Бостън и помогна на отбора да спечели с 3:1 като гост на Отава. Грег Занън, Беноа Пулио и Милан Лучич се разписаха за шампиона в НХЛ за 2011-а година. Джейсън Спеца пък вкара за Сенатърс. Двата тима ще се срещнат в първия кръг на плейофите в Източната конференция.