Който иска да гледа Формула 1 през следващите 3 години, ще трябва да смени канала и да е абонат на един от най-големите оператори в България. Договор за излъчването на световния шампион за три сезона (включително и 2014 г.) си осигури набиращата все по-голяма популярност TV+ от пакета на "Булсатком". Досега квалификациите в събота и състезанията в неделя се даваха по TV7, а свободните тренировки - по Film+ (също на "Булсатком").

"Ние ще предаваме всичко от уикендите на Формула 1. Коментатори ще бъдат познати за феновете на моторните спортове имена - Момчил Манчев, Емилиян Стойков и Борислав Петров", потвърди за "24 часа" Здравко Танев, шеф на спорта в TV+.

Каналът и сега е изключително популярен, тъй като по него вървят мачовете от футболното първенство на Испания, а телевизията показа и някои от срещите на българския национален отбор.

Първото състезание от новия сезон във Формула 1 е на 18 март за Голямата награда на Австралия на пистата в Мелбърн. Свободните тренировки започват на 16 март.