Четирима различни победители от четири различни отбора в първите четири старта на сезон във Формула 1 не е имало от почти 30 години насам. Това определено прави най-престижната моторна надпревара повече от оспорвана.

За последно Формула 1 бе толкова напрегната и увлекателна в началото на сезон 1983. Тогава първите четири състезания от календара бяха спечелени от бъдещия световен шампион Нелсон Пикет (Бразилия) с тима на Брабам, Джон Уотсън (Великобритания) с Макларън, Ален Прост (Франция) с Рено и Патрик Тамбе (Франция) с Ферари.

От началото на този сезон победи във Формула 1 записаха Дженсън Бътън (Великобритания) с Макларън, Фернандо Алонсо (Испания) с Ферари, Нико Розберг (Германия) с Мерцедес и защитавашият титлата си Себастиан Фетел (Германия) с Ред Бул.

Четирима победители в първите четири състезания имаше и през 2003 година, но двама от пилотите тогава караха за отбора на Макларън – Дейвид Култард (Великобритания) и Кими Райконен (Финландия). След тях успехи записаха Джанкарло Фисикела (Италия) с Джордан и Михаел Шумахер (Германия) с Ферари.