Футболният национал на Коста Рика Орландо Гало вероятно ще се прости с мечтата си да играе на световно първенство. Той е дал положителен резултат на допинг. Пробата е взета при случаен тест през миналия месец, когато националният тим е бил на турне в Южна Корея, съобщи футболната федерация на страната.

"Нашата федерация, следвайки инструкциите на ФИФА за такива случаи, вече е информирала футболиста и неговия клуб Ередиано. Важно е да се уточни, че Гало засега не е със спрени права и може да се състезава до момента, в който ФИФА ще излезе с категорично становище. Допинг-контролът е част от превенцията, която Световната централа налага на отборите преди голямо първенство. В момента нашият футболист е обект на разследване, се казва в становището на футболната централа на Коста Рика.

22-годишният Гало през лятото отказа трансфер в Спортинг Канзас Сити от първенството на САЩ, но Ередиано не прие офертата, тъй като я сметна за прекалено ниска.

Коста Рика се класира за Мондиал 2022 след спечелен бараж. На световното първенство тимът е в група „Е“ с Япония, Германия и Испания.