Наставникът на Байерн Карло Анчелоти направи равносметка след първата си половин година в клуба и разкри каква е голямата разлика с предишните му спирки в треньорската кариера – Реджана, Парма, Ювентус, Милан, Челси, ПСЖ и Реал (Мадрид).

„Много страст води често до твърде много критика. При Байерн обаче властва безусловна любов”, открои Анчелоти като основна разлика между гранда от Мюнхен и отборите от Мадрид, Париж, Лондон, Торино и Милано, които е водил.

„Чувствам се много добре. Байерн е организиран за пример, нашият отбор има качества, а градът е наистина е невероятно красив. Байерн съдържа стабилност на всички нива, което не на последно място се дължи на великолепната работа, която е свършена през изминалите години”, споделя още италианецът в интервю за TZ.

„Можем да се подобрим още малко, но има време за това. Решаващата фаза от сезона предстои през пролетта. Всъщност още през февруари със старта на елиминациите в Шампионската лига. По време на предстоящия зимен лагер ще се подготвим така, че да сме на топ ниво за финала на сезона”, обеща наставникът на баварците.

„Ако през първия полусезон бяхме хвърлили всички усилия, щяхме да съжаляваме после през пролетта”, разкри Анчелоти основната разлика с предишните сезони под ръководството на Пеп Гуардиола.

„Целта ни е да спечелим шампионата в Германия и да стигнем възможно най-напред в Шампионската лига. Пеп постигна големи успехи с тези три полуфинала в Шампионскат алига. А за да стигнеш и до финала, от значение са малките детайли, които няма как винаги да бъдат контролирани".

„Той (б.р. Филип Лам) играе добре, много е важен за отбора и има договор до 2018 година. Мисля, че феновете биха искали да го гледат на терена поне още един сезон”, завърши Анчелоти във връзка с бъдещето на капитана Филип Лам, който е спряган за спортен директор в клуба след края на кариерата си.

След есенния дял на сезона Байерн е лидер в Бундеслигата с 3 точки аванс пред РБ Лайпциг, на осминафинал е за Купата на Германия и е на осминафинал в Шампионската лига, където ще има за съперник Арсенал.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА