Новият треньор на Байерн Карло Анчелоти няма търпение да изведе отбора за първа тренировка, а това ще се случи на 11 юли, когато ще започне лятната подготовка на баварците. Италианският треньор обеща, че първата му пресконференция ще бъде на немски език.

"Всеки ден изучавам немски език, сега разполагам с времето за това. Ще дам първата си пресконференция на немски. Наясно съм, че ме чака много работа, за да можем да направим още по-добър сезон от изминалия, който беше страхотен. Искам да вкарам моята философия, моята методика. Но не искам да правя твърде много промени, защото отборът е фантастичен", сподели Анчелоти пред Sky Sports.

"Много съм доволен от състава, с който разполага Байерн. Тимът изигра страхотен сезон, но разбира се, че става дума за това да се представиш още по-силно. Байерн е един от най-големите клубове и за мен предизвикателството е голямо. Много съм мотивиран и щастлив, че съм треньор на този отбор. Искам да остана дълго време, но ако клубът не е доволен, има възможността да направи промяна. Целите през сезона ще са да останем в борбата на трите фронта колкото се може по-дълго", допълни италианецът.