Байерн (Мюнхен) победи с 2:0 Борусия (Дортмунд) в мача за Суперкупата на Германия и спечели трофея за четвърти път в историята си. Точни за успеха бяха Артуро Видал в 58-ата минута и Томас Мюлер в 79-ата. Това беше първи официален мач на Карло Анчелоти начело на Байерн. Италианският специалист стартира отлично в гранда от Мюнхен, печелейки първи трофей.

Двата отбора се изправиха за четвърти път в последните 5 години в спор за Суперкупата на Германия. През миналия сезон баварците спечелиха убедително титлата, а във финала за националната купа се наложиха над "жълто-черните" след изпълнение на дузпи.

Дебют за Байерн днес направи Матс Хумелс, който беше привлечен през лятото именно от Борусия, а сега се завърна на "Сигнал Идуна Парк", където се игра срещата. Другото ново попълнение на мюнхенския гранд Ренато Санчес бе извън състава заради лека травма. За Борусия пък титуляр започна Себастиан Роде, дошъл от Байерн, а Марио Гьотце остана сред резервите и изобщо не се появи в игра. От новите играчи започнаха още Марк Бартра и Усман Дембеле, който играеше в предни позиции с Пиер-Емерик Обамеянг.

Неприятното за Хумелс беше, че бе подложен на освирквания от феновете на доскорошния си клуб. Германският национал имаше няколко нестабилни отигравания в началото и след негова грешка Обамеянг можеше да открие резултата, но Хави Мартинес се намеси и помогна.

В 14-ата минута Феликс Паслак поиска дузпа, след като негово центриране срещна ръката на Чаби Алонсо, но реферът Тобиас Велц даде знак играта да продължи.

Байерн пропусна единствената си стопроцентова възможност до почивката в 37-ата минута. Тогава Бюрки по невероятен начин спаси удар с глава на Видал, а после чилиецът от около метър прати топката високо в аут.

Борусия стартира по-силно и втората част. В 50-ата минута Нойер с мъка извади силен удар на Паслак, който летеше към горния ляв ъгъл на вратата. Противно на логиката, Байерн откри резултата. Това стана в 58-ата минута след скоростна контраатака, при която Рибери подаде към Мюлер, а той остави топката за Видал. Бюрки отрази първия удар на халфа, но при добавката чилиецът беше безпощаден - 0:1.

В 79-ата минута Байерн реши спора с втори гол. След центриране от корнер Хумелс отклони топката към Мюлер и звездата на баварците отблизо я насочи в мрежата за крайното 2:0 за тима на Карло Анчелоти.