Почти сигурният нов шампион на Германия Байер Леверкузен е вторият финалист в турнира за Купата на страната след успех с 4:0 над Фортуна Дюселдорф.

"Аспирините" ще срещнат Кайзерслаутерн в битката за трофея на 25 май в Берлин

Байер Леверкузен започна ударно, като успя да поведе още в 7-ата минута. След многоходова атака в последната третина от терена Гранит Джака подаде към Патрик Шик, който бе позициониран около точката за изпълнение на дузпа. Чехът обаче не шутира, а вместо това продължи за Жереми Фримпонг, който опъна мрежата зад Флориан Кастенмайер.

Домакините удвоиха преднината си в 20-ата минута, когато разгърна по страхотен начин своя контраатака, като Флориан Вирц отклони за Амин Адли, който навлезе в наказателното поле и пусна топката покрай стража на Дюселдорф.

Леверкузен стигна и до трети гол в 35-ата минута, когато Роберт Андрих се възползва от неточните действия на защитниците на Фортуна Дюселдорф и комбинира с Амин Адли. Мароканецът комбинира с Вирц, който реализира с удара си в долния ляв ъгъл на вратата.

Флориан Вирц получи топката в наказателното поле на Дюселдорф в 41-вата минута и отправи силен удар, който обаче бе отразен от Кастенмайер.

Най-доброто положение за гостите дойде в 45-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Леверкузен, Андре Хофман засече с глава, но Матей Ковар се справи и отрази.

Натискът на Байер Леверкузен продължи и на старта на второто полувреме. В 57-ата минута Патрик Шик бе адресат на центриране в наказателното поле на Дюселдорф, но топката рикошира в десния страничен стълб.

"Аспирините" стигнаха до своя четвърти гол в 60-ата минута, когато Флориан Вирц бе точен от дузпа.