Байер (Леверкузен) победи у дома Херта с 2:1 в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига и до края на сезона не може да бъде изместен от третото място в класирането. Това означава, че "аспирините" автоматично се класират за груповата фаза на Шампионската лига.

Воденият от Рогер Шмид тим доминираше през целия мач и можеше да запише далеч по-изразителна победа. Още в самото начало Юлиан Брандт (2) даде аванс на „аспирините” след подаване на Шарл Арангис. След това Ларс Бендер (16) удвои преднината на домакините след центриране на Хакан Чалханоглу от пряк свободен удар. Херта обаче бързо върна интригата, след като Ведад Ибишевич (21) се разписа с глава за 2:1 след центриране на Петер Пекарик.

До края на полувремето последвах пропуски на Шарл Арангис, Чалханоглу и Ларс Бендер, чийто удар бе изчистен от голлинията.

След почивката няколко пропуска за „аспирините” направи Карим Белараби, а Пер Шелбред не успя да оползотвори най-изгодното положение за „старата дама” от Берлин.

С победата си Байер (Леверкузен) събра 57 точки и остава на трета позиция. Херта е на пето място с 49 точки, колкото има четвъртият Борусия (Мьнохенгладбах), който е с по-добра голова разлика. Шестият Шалке 04 е с 48 точки, а седмият Майнц има 46 точки.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!