Байер (Леверкузен) постави Байерн (Мюнхен) на колене в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата, побеждавайки с 3:1 доминанта от последните няколко години в Германия. 

Успехът на "аспирините" бе още по-впечатляващ, тъй като дойде след обрат. 

След равностойно почти изцяло първо полувреме, Леон Горецка отбеляза в 41-ата минута, давайки преднина на баварците на почивката.

Малко след началото на второто полувреме реакцията на Леверкузен бе осезаема и те стигнаха до равенството чрез гол на Леон Бейли. 

В 63-ата минута шокът за гостите от Мюнхен бе пълен, като Кевин Фоланд направи пълния обрат в полза на Леверкузен - 2:1.

До края баварците опитаха да се върнат в срещата, но това не се случи, а напротив - "аспирините" стигнаха до трети гол, който бе дело на Аларио. 

В друга от срещите Айнтрахт направи 1:1 като домакин с лидера Борусия (Дортмунд). Голът за "жълто-черните" отбеляза Рафа Гереро в 22-ата минута, а за "орлите" точен бе Лука Йович в 36-ата.

Двубоят до голяма степен бе доста равностоен, като положения и пред двете врати не липсваха. 

В крайна сметка след головете през първата част срещата не предложи нещо по-интересно през второто полувреме, като по-активният отбор бе този на гостите. 

Попадения обаче не паднаха и двата тима взеха по точка. 

По този начин Борусия (Дортмунд) увеличи преднината си на  1 точка пред втория Байерн, като точките са им съответно по 49 и 42. Айнтрахт и Леверкузен са пък съответно на 5-ото място с 32 и на 7-ото с 30.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19