Шампионът Байерн обърна и разби у дома Вердер с 6:1 в среща от 15-ия кръг на германската Бундеслига и се върна на победния път след две поредни шампионатни загуби. Гостите от Бремен изненадващо поведоха с гол на Милот Рашица (24) след пас на Дейви Клаасен и успяха да удържат аванса си почти до края на първата част. Филипе Коутиньо (45, 63, 78) изравни след пас на Гнабри, а след почивката добави и още две попадения след асистенции на Алаба и Перишич, оформяйки своя хеттрик. Бразилецът се отчете и сам с две голови подавания за едно от попаденията на Роберт Левандовски (45+4, 72) в добавеното време на първата част и Томас Мюлер (75), който пък асистира за втория гол на поляка. След успеха си баварците се изкачиха до четвъртата позиция с 27 точки и изостават на 2 от третия Борусия (Дортмунд). Вердер е на 15-о място с 14 точки и на три пред зоната на изпадащите.

Дортмунд запази третата си позиция и аванса пред Байерн, след като спечели убедително с 4:0 при визитата си на Майнц 05. Марко Ройс (32), Джейдън Санчо (66), Торган Азар (69) и Нико Шулц (84) се разписаха за вестфалци. Санчо се отчете и с една асистенция. Така „жълто-черните“ остават трети с 29 точки и на 2 след лидера Борусия (Мьонхенгладбах), който е с мач по-малко. Майнц 05 е 14-и с 15 точки и на 4 пред опасната зона и 3 пред 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж срещу третия от Втора Бундеслига за запазване на мястото в елита.

Херта излъга у дома Фрайбург с 1:0 и записа първа победа под ръководството на новия си треньор Юрген Клинсман. Владимир Дарида (53) вкара гола за успеха, а след него „старата госпожа“ е на 13-а позиция с 15 точки и на 3 пред зоната на изпадащите. Брайзгауци са шести с 25 точки.

Кьолн срази гостуващия Байер (Леверкузен) с 2:0 и сложи край на серията си от седем мача без успех (1 реми и 6 загуби) във всички турнири. Кордоба (73) и Борнау (84) вкараха головете за „козлите“, които се отлепиха от дъното и са предпоследни с 11 точки. „Аспирините“ завършиха мача с двама по-малко на терена, след като първо в 62-ата минута Александър Драгович получи втори жълт и червен картон, а в 77-ата минута и влезлият като резерва Леон Бейли бе изгонен с директен червен картон. Те прекъснаха серия от четири кръга без загуба (3 победи и 1 равенство) и заемат седмо място с 25 точки.

Падерборн пък завърши 1:1 у дома с Унион (Берлин) и отново се озова на дъното. Ингвартсен (7) рано откри за гостите от столицата на Германия, а Прьогер (33) изравни след пас на Гясула. След равенството Падерборн е последен с 9 точки и на 5 от спасителната 15-а позиция. Унион заема десето място с 20 точки.