Шампионът Байерн ще открие новия 54-и сезон в германската Бундеслига с домакинство срещу Вердер. Двубоят е на 26 август (петък) от 21:30 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен и ще бъде 101-и помежду им в историята на Бундеслигата - 49 победи за Байерн, 25 равенства и 26 успеха за Вердер. Това отреди тегленият днес жребий за програмата на Бундеслигата за сезон 2016/17. 

Байерн спечели последните си 13 мача срещу Вердер (11 в Бундеслигата и 2 за купата на страната). Въпреки това „бременските музиканти” са един от неприятните съперници за баварците в исторически план. Байерн има най-много загуби точно от Вердер (26 поражения) в Бундеслигата, но победи този съперник в последните си 5 домакинства повече от убедително, вкарвайки общо 26 гола -  5:0, 6:0, 5:2, 6:1 и 4:1. Преди това обаче баварците бяха в серия от 5 домакинства без успех срещу този съперник – 4 равенства и 1 загуба.

Вицешампионът и финалист за купата на страната Борусия (Дортмунд) също ще започне кампанията с домакинство, но срещу Майнц. 

Байер (Леверкузен) ще гостува на Борусия (Мьонхенгладбах) в един от най-интригуващите сблъсъци на първия кръг. 

Новаците Фрайбург и РазенБалшпорт Лайпциг ще имат гостувания съответно на Херта в Берлин и на Хофенхайм в Зинсхайм. 

Във втория кръг Байерн гостува на Шалке 04, който пък ще има регионално дерби с Борусия в Дортмунд в деветия кръг. Баварците ще гостуват в Дортмунд за първото голямо дерби помежду им за сезона в 11-ия кръг, а кръг по-късно приемат Байер (Леверкузен). 

Все още не са ясни датите и часовете на всички срещи от програмата.

Програма за първия кръг в Бундеслигата: 
26 август, 21:30 часа
Байерн – Вердер
За останалите срещи още няма дати и часове: 
Борусия (Дортмунд) – Майнц 
Борусия (Мьонхенгладбах) – Байер (Леверкузен)
Херта – Фрайбург
Кьолн – Дармщад
Хамбургер – Инголщад
Аугсбург – Волфсбург
Хофенхайм – РБ Лайпциг
Айнтрахт (Франкфурт) – Шалке 04