Шампионът Байерн изпусна да победи като гост Борусия (Дортмунд), като двата тима завършиха 0:0 в голямото дерби от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Баварците доминираха и имаха по-чисти по-положения за гол в мача, а веднъж и гредата помогна на вестфалци за запазване на нулевото равенство, след което Байерн остана лидер и запази преднината си от 5 точки пред Дортмунд.

Домакините изненадващо владееха повече топката в първите минути, но баварците бързо си върнаха инициативата. Голмайсторът Пиер-Емерик Обамеянг и Ерик Дурм направиха пропуски за домакините през първата част, а най-чистото положение се разкри пред Дъглас Коста от гостите, който в 26-ата минута се оказа сам срещу вратаря Бюрки и не успя да го преодолее. Последваха и пропуски на Левандовски и Робен от гостите.

Малко след почивката Обамеянг получи на изгодна позиция в наказателното поле на гостите, но шутът му бе отразен от Мануел Нойер. Гостите владееха повече топката, а домакините разчитаха на редки контраатаки и неточни удари на Обамеянг и Адриан Рамос.

В средата на втората част най-добрият на терена Артуро Видал можеше да стане герой за баварците, но след него шут и реакция на вратаря Бюрки топката срещна напречната греда. Байерн пресираше домакините, които сериозно се затрудняваха да изнасят топката, но все пак успяха да удържат равенството, след което Байерн остава лидер с 63 точки. Борусия (Дортмунд) е на втора позиция с 58 точки.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!