Ето как прогнозираха мача Херта - Байерн представителите на Ефбет лига в новата игра на БЛИЦ Звездна лига 

Байерн се поизмъчи и все пак спечели с 3:2 при визитата си на Херта в мач от 13-ия кръг на германската Бундеслига, за да оглави временното класиране с актив от 28 точки, на две пред Унион (Берлин), който е с мач по-малко. "Старата дама" е на 14-а позиция с 11 точки.

Баварците поведоха в резултата още в 12-ата минута. Садио Мане пусна добро подаване към Джамал Мусиала в наказателното поле, а той с прецизен удар прати топката в мрежата.

Ерик Максим Чупо-Мотинг реализира два гола в рамките на една минута между 37-ата и 38-ата и даде солиден аванс на своя тим, но отбраната на баварците се пропука само две минути по-късно. Доди Лукебакио вкара красив гол за 1:3.

Херта получи дузпа малко след това и в последната минута от редовното време за първата част Дейви Зелке бе точен за 2:3.

В 57-ата минута Агустин Рохел си вкара автогол, но попадението не бе признато, тъй като при изграждането на атаката е имало засада.

В друг мач от кръга Борусия (Дортмунд) разби Бохум с 3:0. С успеха тимът от "Сигнал Идуна Парк" събра актив от 25 точки на третото място. Бохум е е 17-и със седем. 

„Жълто-черните“ поведоха в резултата след само 8 минути игра след блестяща атака, при която Никлас Зюле подаде на Юсуфа Мукоко, който с топовен изстрел от границата на наказателното поле отбеляза за 1:0. Три минути по-късно Борусия удвои от дузпа, свирена след нарушение срещу Дониел Мален и реализирана от Джовани Рейна.

В 27-ата минута попадение на гостите не бе зачетено след преразглеждане с ВАР заради засада. 

В 42-ата минута Тобиас Щилер първоначално свири дузпа за Борусия, но след преглед със системата за видео повторения промени решението си. 

В самия край на първото полувреме възпитаниците на Един Терзич направиха преднината си класическа след грешка в противниковата отбрана. Топката бе подарена на Юсуфа Мукоко и неразчетено излизане на вратаря позволи на 17-годишния нападател с прехвърлящ удар да вкара за 3:0.

До края на двубоя Борусия владееше изцяло инициативата на "Сигнал Идуна Парк" и не допусна гол във вратата си.

В останалите три срещи от съботния следобед Майнц загуби от Волфсбург с 0:3, Аугсбург отстъпи на Айнтрахт (Франкфурт) с 1:2, а Хофенхайм падна от РБ Лайпциг с 1:3.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!