Шампионът Байерн надви Борусия (Дортмунд) с 3:2 като гост на „Сигнал Идуна Парк“ в голямото дерби на Германия от 14-ия кръг на Бундеслигата и увеличи аванса си на върха. Баварците сложиха край на серията от 11 поредни домакински победи на „жълто-черните“ в шампионата.

Юлиан Брандт (5) рано даде аванс на домакините след асистенция на Джуд Белингам, но много бързо баварците изравниха чрез Роберт Левандовски (9), който се разписа след пас на Томас Мюлер. Малко преди края на първата част Кингсли Коман (44) направи пълен обрат за баварците.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Скоро след почивката Ерлинг Холанд (48) възстанови равенството след втори голов пас в мача на Белингам.

В средата на второто полувреме Упамекано и Брандт скочиха за една висока топка, при което немският атакуващ халф за кратко изпадна в безсъзнание, а играчите на двата отбора наобиколиха №19 от състава на домакините, докато получи лекарска помощ. Впоследствие бившият халф на Леверкузен бе изведен от терена на носилка, като бе заменен от Мариус Волф.

Гостите обаче получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар след намесата на ВАР за игра с ръка на Матс Хумелс, а Роберт Левандовски (77-дузпа) бе точен от бялата точка. До края на мача усилията на вестфалци за ново изравняване не дадоха резултат.

С успеха си Байерн събра 34 точки на върха и вече има четири аванс пред Дортмунд.

В другите срещи от кръга по-рано през деня Байер (Леверкузен) размаза Гройтер Фюрт със 7:1, Хофенхайм надви у дома Айнтрахт (Франкфурт) с 3:2, Майнц разби гостуващия Волфсбург с 3:0, а Аугсбург отстъпи на свой терен с 2:3 на Бохум.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ