Германският шампион Байерн е набелязал изненадващ наследник на Юп Хайнкес. Това е треньорът на Фрайбург Кристиан Щрайх. Според „Билд“ двете страни вече са провели първоначални разговори през февруари.

Както е известно, 72-годишният Хайнкес има договор само до края на сезона и не желае да го поднови. Той постоянно говори, че му липсват съпругата и любимото куче. Затова след края на сезона настоящият треньор на Байерн ще се завърне във фермата си в региона Нидеррайн.

Самият Хайнкес е препоръчал 52-годишния Щрайх за свой наследник. Треньорът на Байерн похвали колегата си преди утрешния мач между двата тима на „Шварцвалд Щадион“.

„Харесва ми неговия стил на работа и как се отнася с играчите. Той има не само физическо присъствие, но и психологическо и лично в съблекалнята. Кристиан е невероятен треньор. Той от 23 години работи във Фрайбург и през цялото това време е свикнал да прави конкурентен отбор в трудни условия, тъй като по-големите клубове му взимат най-добрите играчи. Въпреки това успява да държи тима си ниво Бундеслига“, призна Юп Хайнкес.

Самият Кристиан Щрайх не е крил, че може да обмисли вариант да работи в друг германски клуб. В интервю за „Ди Велт“ през 2013 година той заяви: „До две-три години може да съм в Мюнхен!“. Тогава обаче той имаше предвид Мюнхен 1860, а не Байерн.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!