Шампионът Байерн не спира с категоричните победи и този път размаза у дома Хофенхайм в мач от деветия кръг на германската Бундеслига. Серж Гнабри (16) даде началото след асистенция на Мусиала, а Роберт Левандовски (30) вкара дежурния си гол след пас на Томас Мюлер и удвои аванса на баварците, които имаха контрола през целия мач, но едва в края Ерик Максим Чупо-Мотинг (82) направи разликата класическа след подаване на Упамекано, асистирал и на Кингсли Коман (87), който оформи крайния резултат.

Борусия (Дортмунд) пък спечели с 3:1 при визитата на Арминия в Билефелд. Емре Джан (31-дузпа), Матс Хумелс (45) и Джъд Белингам (72) бяха точни за победители, а Фабиан Клос се разписа за домакините.

Сребърният медалист от миналия сезон РазенБалшпорт Лайпциг отвя гостуващия новак Гройтер Фюрт с 4:1. „Детелините“ поведоха в Лайпциг с гол на Бранимир Хръгота (45-дузпа), но веднага след почивката Юсуф Поулсен (46) изравни, а Емил Форсберг (53-дузпа), Доминик Собослай (65) и Хуго Новоа (88) се разписаха за убедителния успех на „червените бикове“.

В петък вечер Майнц отвя у дома Аугсбург с 4:1, а днес следобед Волфсбург отстъпи на гостуващия Фрайбург с 0:2 в други срещи от кръга.

След тези резултати Байерн си остава на върха с 22 точки и има една повече от Борусия (Дортмунд), а Фрайбург се изкачи до третата позиция с 19. РБ Лайпциг вече е шести с 14 точки, а Волфсбург е осми с 13. На последните три места са Аугсбург с 6 точки, Арминия (Билефелд) с 5 и Гройтер Фюрт само с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ