Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге увери Борусия (Дортмунд), че баварците няма да взимат повече играчи на „жълто-черните“ в близко бъдеще.

Днес грандът от Мюнхен приема дортмундци в дербито на Бундеслигата, а съперничеството между двата клуба се ожесточи повече през последните години, след като на „Алианц Арена“ привлякоха звездите на Борусия Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс. Румениге увери, че подобни трансфери скоро няма да се повторят.

Тимът от Дортмунд е на четвърта позиция и далеч зад Байерн, който върви към спечелването на пета поредна титла. Тимът на Томас Тухел обаче разполага с играчи, които предизвикват интереса на доста европейски грандове – Пиер-Емерик Обамеянг, Юлиан Вайгъл, Осман Дембеле и Кристиан Пулишич.

„Днес мога да гарантирам, че не сме контактували и няма да влизаме във връзка с играчи на Борусия (Дортмунд)“, заяви Румениге пред „Вестдойче Алгемайне Цайтунг“.

Думите на германската футболна легенда може да бъдат интерпретирани като сигнал, че „жълто-черните“ не са сериозна конкуренция на Байерн. Известно е, че през годините в Мюнхен привличаха най-добрите играчи на своите основни съперници в първенството.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА